Thursday, July 3, 2008

EN:COUNTERING Interaktív alkotóműhely

Busi, Piros, Szabi, Rudi, Csongor, Kecsi

En:counters is an artist-led collaborative proposal formulated with the aim of creating a dialogue between artists, practices and audiences across national borders, disciplines and ideologies. We propose a project in which three artists based in Bristol and one Lochgilphead (Argyll) initiate an open-ended exploratory dialogue around the term ‘encounters’ in order to expand and investigate its meaning and potential for creative and conversational focus.

http://artistencountering.blogspot.com


EN:COUNTERING

Interaktív alkotóműhely és kiállítás az egri Kis Zsinagógában
2008. július 2-7.

Hollandia után Angliából érkeznek művészek a Kis Zsinagóga Egri Kortárs Galériába, ahol ismét nem hagyományos show-t élvezhetnek az érdeklődők. Az En:countering nevű akció bristoli kitalálói több meghívott hazai képzőművésszel szövetkezve egy alkalmi kollaborációban alkotnak és reflektálnak mindennapjaink négy fontos témakörében. A művek vagy éppen performanszok a helyszínen születnek, minden eszköz- vagy módszerbeli korlátozás nélkül, nyilvánosan és interaktívan. A helyszínre látogató közönség bármikor és bármivel becsatlakozhat, hozzászólhat, kérdezhet – vagy egyszerűen csak szemlélheti az „élő kiállítást".
Az encounter kifejezés az angolban annyit tesz: találkozni valakivel.
Az En:countering projekt az embert körülvevő, mindennapi dolgokkal való találkozásokat dolgozza fel úgy, hogy maga is találkozásokat generál: eltérő nézőpontokat, különböző meglátásokat (kultúrákat, szokásokat, nemzeteket) hoz össze egymással. Az első körben 2010-ig tartó projekt négy témája: „találkozás a mindennapi életben", „találkozás a környezetünkkel", „találkozás a digitális médiával", „találkozás a játszótéren".

A témák vezetői (a bristoli kitalálók): Arantxa Echarte, Hilary Ramsden, Gweanelle Joubert.
Hozzájuk csatlakoznak a magyar résztvevők: Szilágyi Rudolf, Vágó Szabolcs, Busák Péter, Tóth Éva, Tóth Ramóna, Rostás Bea Piros, Barra Nikolett, Koronczi Melinda, Pogonyi Csongor, Kárpáthegyi István és még sokan mások...

Szeretettel várunk a megnyitóra és a kiállításra!

Megnyitó: 2008. július 2., szerda, 18.00
Látogatható: 2008. július 2-7. délutánonként

Helyszín: Eger, Hibay Károly utca 7.
A belépés ingyenes.

További információk:
www.kiszsinagoga.hu

Sextet
P-layground

1 comment:

Maria said...

Hi Piros!

How are you doing?! I was looking for something for Encoutnering and I came accross your website and blog!!!

Are you in Hungary at the moment? I hope you are well!

We are preparing encountering in Holland now. We will be going there in July and we hope it will be as good as last year!

Take care and say hello to everybody!!
Love,
AranXX